Nu er in Nederland vanaf 1 december een mondkapjes plicht geldt in openbare binnenruimten, is de kans groot dat je wat vaker een mondkapje draagt. Bij de meeste mensen veroorzaakt het dragen van een mondkapje geen puistjes, maar mensen die al een gevoelige gezichtshuid hebben kunnen te maken krijgen met puistjes of zelfs acne.

Daarom hier wat tips om te voorkomen dat je mondkapje puistjes veroorzaakt. Als je merkt dat je ineens last van puistjes hebt rondom je mond, op je wangen en kin dan zou het zomaar kunnen zijn dat dit wordt veroorzaakt door je mondkapje. Door de wrijving van het mondkapje op je huid kun je huidirritatie krijgen. Door de ademhaling ontstaat er een vochtige omgeving onder je mondkapje, die je huid extra gevoelig maakt voor huidirritatie en hierdoor het krijgen van puistjes en acne. Nu is het natuurlijk geen optie om helemaal geen mondkapje meer te dragen, maar gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je hier (minder) last van krijgt. Vooral papieren mondkapjes kunnen zorgen voor huidirritatie. Beter kun je kiezen voor een luchtige stof zoals zijde, satijn of katoen. Als je een herbruikbaar mondkapje draagt, dan is het belangrijk dat je deze elke keer na gebruik wast.

Reinig je gezicht regelmatig

Zeker als je een gevoelige huid hebt en snel last hebt van puistjes, is het belangrijk om je gezicht regelmatig te reinigen. Je kunt kiezen voor een antiseptische, milde (gemakkelijke) gezichtsreiniger-en verfrisser, het Isparta Mountain Rosewater Doe hiervan een paar druppels op een wattenschijfje en reinig hiermee je gezicht. Maak je huid ’s ochtends en ’s avonds goed schoon. Heb je je gezicht schoon gemaakt? Gebruik dan een goede dag-en nachtcrème om je huid te blijven hydrateren en te verzorgen. Deze combi deal is geschikt voor ieder huidtype en brengt jouw huid weer terug in balans.