Een gezonde huid is een mooie, verzorgde huid. Dagelijkse huidverzorging met de juiste (biologische) huidproducten loont dus, zeker na de menopauze.

Tijdens de overgang gaat je lichaam minder oestrogenen (vrouwelijke hormonen) produceren. De lagere productie van deze hormonen heeft ook zijn weerslag op de huid en heeft tot gevolg dat je huid in versneld tempo veroudert. Ook de hoeveelheid collageen en elastine nemen hierdoor af, die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Hierdoor verslapt de huid en ontstaan er diepere rimpels en lijntjes.

Bovendien is je huid minder goed in staat om vocht vast te houden waardoor eerder een vochtarme huid ontstaat. Een goede vochtinbrengende gezichtscrème met de benodigde vitaminen en mineralen voor de huid na de overgang is bijvoorbeeld de Revivify Cream Serum. Ook een gezichtsreiniger is onmisbaar. Hierbij kun je denken aan het Isparta Mountain Rosewater, makkelijk in gebruik en hydrateert en reinigt de gezichtshuid perfect.