Vaak krijg ik (Nikita Kanjer, Huidtherapeute) de vraag of natuurlijke huidverzorging beter is. Ook zie ik dat mensen er vaak vanuit gaan dat natuurlijke huidverzorging beter is dan onnatuurlijke huidverzorging. Maar zijn natuurlijke ingrediënten echt beter? Het antwoord vind je in deze blog!

Zelf mocht ik de producten van Biozantium testen. De 100% natuurlijke en biologische huidverbeteringsproducten van Biozantium zijn vrij van schadelijke chemische stoffen. Het assortiment beperkt zich niet alleen tot gezichtsverzorging, de Biozantium huidverbeteringslijn bevat daarnaast kwalitatieve haar-en lichaamsverzorgingsproducten.  Klinkt veelbelovend! Persoonlijk heb ik niet veel ervaring met 100% biologische huidverbeteringsproducten, dus ik ben onwijs benieuwd! Omdat ik een huid heb die snel puistjes/ontstekingen krijgt (dankjewel mondkapjes), heb ik producten ontvangen die hierop zijn afgestemd.

Allereerst het ‘French Kaolin Scrub&Mask’, een masker en een scrub in één. Zelf adviseer ik een scrub altijd om hooguit eenmaal per week te gebruiken zodat de natuurlijk beschermlaag van de huid er niet agressief wordt afgeboend, wat weer andere huidongemakken kan veroorzaken. Je kan dit product als een scrub gebruiken en hiernaast 10 tot 15 minuten laten intrekken als een masker voor een extra reinigende werking. Super handig twee producten in één dus! Wat dit masker zo bijzonder maakt is dat het manuka olie bevat. Manuka is een veelzijdige plant met verschillende helende eigenschappen. Zo heeft het onder andere antibacteriële, schimmeldodende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het schijnt zelfs bacterie dodend te werken op de P.acnes bacterie (de bacterie die acne veroorzaakt). Geen wonder dat manuka olie in dit handige 2 in 1 product zit verwerkt! Geheel nieuw is manuka olie niet. Zo wordt de veelzijdige olie al eeuwenlang door de eerste bewoners van Nieuw-Zeeland gebruikt.

Verder heb ik de ‘Extreme Aloe Chamomile Hydra Gel’ ontvangen. Een onwijs veelzijdig product die mijn vakantie op Curaçao een soort van gered heeft. Hoe? Het werkt namelijk verkoelend, jeukstillend en geeft een beschermende laag op de huid en helpt als vochtinbrenger door het herstellen van de vochtbalans in de huid. Door alle muggenbeten en zonneallergie wist ik op een gegeven moment echt niet meer waar ik het moest zoeken van de jeuk! Toen besefte ik mij pas hoeveel impact jeuk kan hebben (bizar voor mensen met jeukende huidaandoeningen zoals eczeem). Gelukkig had ik mijn redder in nood toevallig meegenomen op vakantie. De ‘Extreme Aloe Chamomile Hydra Gel’ gaf direct een jeukstillend en verkoelend effect, dus had ik hem elke dag in mijn tas zitten. Wat ik zelf erg opvallend vind aan dit product is dat het ook zinvol kan zijn in de behandeling van acne. Acne gaat vaak gepaard met ontstekingen waar dit product remmend op werkt. Dit komt doordat de zorgvuldig geoogste Aloë barbadensis twee hormonen bevat: Auxin en gibberellines. Deze twee hormonen bieden wondgenezing en anti-inflammatoire (ontstekingsremmend) eigenschappen die huidontstekingen verminderen terwijl Giberellin in aloë vera fungeert als groeihormoon die de groei van nieuwe huidcellen stimuleert. Door dit effect wordt ook littekenvorming beperkt. Een product dat iedereen eigenlijk in huis moet hebben of in ieder geval moet meenemen naar een tropisch gebied!

Een goede moisturiser is voor iedereen een must, zelfs een acnegevoelige huid. Waarom? Als je de huid te veel gaat uitdrogen, gaat de huid uiteindelijk meer talg aanmaken waardoor de acne zal verergeren. De ‘Hypo-Allergenic Defense Moisturiser’ bevat cocos en vitamine E, ideaal geschikt voor de gevoelige huid.

Biozantium heeft voor verschillende huidtypes producten die dus 100% natuurlijk zijn! Let bij het aanschaffen van natuurlijke producten wel op de ingrediënten. Zo zijn niet alle natuurlijke ingrediënten per definitie goed of beter voor de huid. Zo kunnen amandelextract, citroen en eucalyptus de huid irriteren. Kamille, vitamine E, groene thee en haver zijn voorbeelden van natuurlijke ingrediënten die dan wél goed zijn. Benieuwd geworden naar de producten van Biozantium? Check dan https://www.biozantium.nl/.