Wat is nou de beste huidverzorging voor een oudere huid vraag je jezelf misschien af? Heb je een oudere huid en wil je graag een wat jonger uitziende huid? Om zichtbaar resultaat te boeken begin je altijd met een goede reiniging van je huid. Liefst een milde reiniging met een reinigingsmelk met biologische voedingsstoffen uit de natuur. Chamazulene Cleansing Milk is zo’n milde biologische reiniger. Deze reinigingsmelk bevat o.a. macadamia olie en salie. Om de laatste restjes van de reinigingsmelk te verwijderen gebruik je de Salix-Hazel Cleasing Lotion. Deze reinigingslotion bevat o.a. rustgevende lavendel en frisse eucalyptus en geeft extra hydratatie aan de gezichtshuid.

Na de reiniging gebruik je een goede verzorgende dag-of nachtcrème met extra vitaminen voor de ouder wordende gezichtshuid. Bijvoorbeeld de Revivify Cream Serum. Dit is een 24-uurscrème die je dus ’s morgens en ’s avonds kunt gebruiken. Tevens bevat deze gezichtscrème voor de oudere gezichtshuid UVA welke beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering door daglicht.

Naast een juiste gezichtsverzorging zijn er nog andere factoren die je huid beïnvloeden. Roken is een van de grootste boosdoeners die het huidverouderingsproces versnellen. Nicotine uit een sigaret hoopt zich op in de bloedvaten, waardoor de doorbloeding in je huid verslechterd. Je huid krijgt minder zuurstof en hierdoor blijven afvalstoffen in de huid achter. Dit resulteert in een versnelde huidveroudering.