Op onze huid zijn miljarden bacteriën aanwezig. De meeste bacteriën hiervan zijn goed en beschermen de huid. Er zijn echter ook bacteriën die minder goed zijn. Als deze de overhand krijgen, kunnen puistjes, acne, roodheid en irritatie ontstaan op het gezicht, hals, borst, schouderbladen en rug.

Hoe kun je je (acne)huid optimaal verzorgen?

Met de Chamazulene Cleansing Milk kun je je huid op een milde maar doeltreffende manier reinigen. Deze biologische reinigingsmelk van Biozantium bevat onder andere tea tree. Tea tree olie (theeboomolie) staat bekend om zijn antibacteriële en schimmeldodende werking. Bovendien werkt tea tree ontstekingsremmend. Let op! Liever geen pure tea tree op de huid gebruiken. Na het reinigen van je onzuivere huid met de Chamazulene Cleansing Milk kun je kiezen voor het Isparta Mountain Rosewater om de laatste restjes reinigingsmelk en overtollig talg te verwijderen. Hierna kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lichte gel om je huid gedurende de dag en/of nacht te verzorgen, Extreme Aloe Chamomile Hydra Gel, deze bevat tevens ook weer een kleine hoeveelheid tea tree.
Biozantium huidverbeteringsproducten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid.
De Biozantium huidverzorgingslijn bevat daarom geen parabenen, chemische conserveringsmiddelen of synthetische parfum om irritatie van de huid te voorkomen.